DÓNA EL PIT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUÈ ÉS DONA EL PIT?

 

DONA EL PIT és un grup de suport a la lactància materna, que funciona com a grup d´ ajuda mútua entre mares alletants. Neix de la il·lusió de mares per ajudar a mares, és un grup de caràcter voluntari i sense ànim de lucre.

Els objectius del grup son la promoció de la lactància materna, i el suport a les mares que decideixen donar el pit per aconseguir un alletament feliç, plenament satisfactori i tant de temps com la mare i el nadó vulguin.

 

 

A QUI VA ADREÇAT ?

 

A mares que alleten als seus fills. Si vols informació, ajuda, comprensió o simplement explicar-nos com et sents desprès del part alletant al teu nadó, vine a veure’ns i parlem de mare a mare. Sabem que donar el pit no sempre és fàcil i que les mares necessitem el suport d’altres mares amb experiència.

A embarassades per informar-les dels beneficis de l´ alletament matern, tant pel nadó com per la mare, perquè puguin prendre amb llibertat i conscientment la important decisió de com criar al seu fill, lluny de la influència de falsos mites molt estesos sobre la lactància.

També als pares i a tothom interessat en aquest tema.

 

QUÈ FEM A DONA EL PIT?

 

Reunions setmanals d´ alletament i xerrades sobre lactància materna. Volem ser punt de trobada de mares, un grup obert on totes les experiències són ben rebudes, un lloc per compartir i resoldre els dubtes i les dificultats entorn a  l´ alletament matern, en un ambient acollidor , i de confiança.

També oferim atenció telefònica i per e-mail, així com material complementari per la lactància (tirallets, llibres...)

Podeu venir amb el vostre infant.

 

 

PERQUÈ?

 

Perquè avui l´ alletament no és un coneixement que es transmeti de mares a filles de manera natural, perquè la majoria de dones acaben donant el pit menys temps del que voldrien. Per això cal  informar, i sobretot donar suport perquè la lactància sigui una vivència agradable i enriquidora per la mare i el nadó, i no un seguit de dificultats i problemes que acabi amb un deslletament prematur.

 

 

BENEFICIS DE L’ALLETAMENT MATERN

 

   Pel nadó:

·            És el millor aliment, conté tot el que el nen necessita durant els primers mesos de vida, és la nutrició perfecte i és fàcilment digerible.

·            Protegeix al nadó mentre és alletat, disminuint el risc de malalties infeccioses.

·            Protegeix al nadó de malalties futures disminuint el risc d’asma, al·lèrgia, obesitat, diabetis, o l´ infart de miocardi a l’edat adulta.

·            Potencia el desenvolupament intel·lectual.

·            Potencia la creació del vincle afectiu entre la mare i el seu fill.

 

   Per la mare:

·             L´ úter torna al seu estat normal més ràpid (menys risc d´ hemorràgies)

·            Disminueix el risc d’anèmia, hipertensió i depressió pospart.

·            Disminueix el risc d´ osteoporosi i de càncer de mama i d’úter .

·            La pèrdua de pes és més ràpida.

 

A més la llet materna és ecològica, no s´ ha de fabricar, envasar i transportar, sempre està disponible i a la temperatura ideal .No genera residus, no s´ acaba mai, és higiènica, va directament del pit a la boca del nadó, i és gratis.

 

CONSELLS PER UN 

ALLETAMENT FELIÇ

 

·                  Posa el nadó al pit com més aviat  millor,  a la mateixa sala de parts si és possible. Durant la primera hora de vida estarà molt despert i l´ instint de succió és molt fort.

·                  Dóna el pit a demanda, sense horaris,  cada vegada que el nadó vulgui, és important que el nadó estigui les 24 hores del dia a la mateixa habitació amb la mare. El pit també serveix per tranquil·litzar al nadó.

·                  No utilitzeu xumets, res d’ajudes, ni biberons. El nadó es pot confondre, això dificulta l’alletament.

·                  És molt important que la postura de la mare i el nadó sigui correcte i còmode. Donar el pit no ha de fer mal, si hi ha dolor al mugró, clivelles, mal d´ esquena, és per una mala postura i pot comportar un alletament incorrecte del nadó.

Postura de la mare:

Asseguda: els peus elevats sobre un punt de recolzament (coixí o tamboret),l’esquena recta.

Recolzament al braç (coixins, braç del sofà).

Coixí sobre el ventre, per posar el nadó a sobre.

Al llit:: Estirada de costat, tots dos completament girats un cara l’altre.

    Postura del nadó:

És important controlar que no tingui el coll girat. La columna recta i la panxa del nadó tocant la panxa de la mare.

Però sobretot és important la postura de la boca: s’ha d’agafar a l’arèola no al mugró. Per no produir clivelles i estimular prou el pit.

El mugró s’ha d’enfocar cap al paladar o el nas del nen. El nas i barbeta enganxats al pit .Els llavis encaixats i tombats .S’ha de veure bellugar les orelles del nadó, i no enfonsar-se les galtes .El cap del nadó ha d’estar a l’avantbraç, no sobre el colze.

 

 

Per contactar amb nosaltres:

Donaelpit@hotmail.com

Cristina tel: 665 05 17 67

Loli   tel :618 74 77 51

Xus  tel :616 31 84 70

També podeu entrar al fòrum de:

www.donaimare.com

Lloc de reunió:

Ludoteca “El Cireret”

C/ Alfons XIII s/n.

Vilanova del Camí.

Horari: Tots els dilluns de 10:00 a 11:30

 

 

T´ESPEREM!!